Teofil Ciesielski – Miodosytnictwo

30,00 

20 w magazynie

Opis

Teofil Ciesielski był uznanym botanikiem i pszczelarzem, propagatorem win produkowanych z mieszaniny miodu i owoców. Swoje doświadczenia na tym polu opisał właśnie w Miodosytnictwie, które cieszyło się ówcześnie sporą popularnością pomimo, że komisje na wszelakich wystawach nie uznawały tego rodzaju trunków za godne uwagi. Zarzucano im wręcz, że trącą miodem choć autor niejednokrotnie udowodnił, podając im jednocześnie uznane gatunki wina, że komisje te (choć w icj skład wchodzili ludzie znający się na rzeczy) z racji samego uprzedzenia nastawiały się z góry negatywnie do jego miodów. Dziś napitki alkoholowe na bazie miodu i owoców cieszą się zasłużoną renomą i uznaniem. Szczególnie te, wyrabiane sprawdzonymi, starymi sposobami krzepią ciało i umysł, rozgrzewają po jesiennych i zimowych spacerach. Wszak szeroko znane są lecznicze właściwości miodu pszczelego i miodów pitnych. Aby przybliżyć wszystkim sztukę przerabiania miodu i owoców na napoje – wykonaliśmy reprint Miodosytnictwa.

Autor: Ciesielski Teofil
Rok wydania oryg.: 1892
Oprawa: miękka
Strony: 142
Wymiary: 142 x 202 mm
Zdjęcie książki poglądowe
ISBN: 9788378674221

Dodatkowe informacje

Waga 0,1 kg
ean

9788378674221

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Teofil Ciesielski – Miodosytnictwo”