Opis
Leczenie miodem jest popularnym działem współczesnej medycyny naturalnej. Stosuje się go zarówno przy poważnych schorzeniach gastrycznych, układu moczowego i nerek, jak i przy zwykłych przeziębieniach, stanach zapalnych gardła, migdałków, strun głosowych, stawów czy spojówek. Miód stosowany jest ponadto przy wielu chorobach układu krążenia, dróg żółciowych i skóry. Może być stosowany profilaktycznie u dzieci, osób starszych i ludzi ciężko pracujących, ponieważ nie ma w jego stosowaniu przeciwwskazań.
Autorzy omawiają zalety poszczególnych miodów pod względem wartości odżywczych i leczniczych, podpowiadają, jaki rodzaj miodu najlepiej spożywać i jak go stosować w zależności od schorzenia. Omawiają również inne produkty pozyskiwane od pszczół, takie jak pyłek kwiatowy, nektar czy spadź oraz udzielają praktycznych informacji, jak dobrze ocenić jakość wyrobów pszczelich.
W książce znajdziemy też tradycyjne i sprawdzone receptury na wina i nalewki oraz przepisy na potrawy z wykorzystaniem miodu.
Wydawnictwo: Wydawnictwo M
Rok wydania: 2016
Oprawa: miękka
Liczba stron: 200
Format: 165 x 224 cm
Zdjęcie książki poglądowe
Numer ISBN: 978-83-8043-509-4
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.