Opis
Autor dokładnie opisuje wytwarzanie „płynnego złota” przez pszczoły, sposoby za pomocą których można odebrać go z ula, techniki wydobywania miodu z plastrów i jego prawidłowego przechowania.
Ponadto w środku znajdziesz dokładne informacje o aktualnych wymaganiach prawnych dotyczących pracowni pasiecznej, opisywania, konfekcji i sprzedaży miodu.
Autor tłumaczy czym jest miód kremowany (i jak go wytworzyć), dlaczego czasem w słojach pojawiają się wykwity i czy warto trudzić się produkcją miodu sekcyjnego.
W książce zawarto dodatkowe informacje, np. o wymaganiach stawianych produkcji miodu ekologicznego.
Tytuł: Wszystko o miodzie i jego pozyskiwaniu
Autor: Sławomir Trzybiński
Wydawnictwo: Bee & Honey Sp. z o.o.
Rok wydania: 2018
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 99
Format (wymiary): 148 x 210 mm
Zdjęcie książki poglądowe
Numer ISBN: 978-83-947516-4-7
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.